[Kääntöpiiri ry]

Turun yliopiston kääntäjäopiskelijoiden ainejärjestö

(Keitä olemme)

Kääntöpiiri ry (eli Kääntis tai KP) on Turun yliopiston kääntäjäopiskelijoiden ainejärjestö. Järjestö kokoaa yhteen niin englannin, ranskan, saksan, espanjan kuin italiankin opiskelijat. Kääntöpiiri ry on ollut toiminnassa jo vuodesta 1968, jolloin kääntäjänkoulutus siirtyi yliopistoihin. Vuoden 2014 opintomuutoksessa kääntämisen opinnot siirtyivät Turun yliopistossa pääosin maisterivaiheeseen (Monikielisen käännösviestinnän maisteripolku), mutta ainejärjestöömme ovat tervetulleita kaikki kääntämisestä kiinnostuneet.

(Mitä teemme)

Kääntöpiiri järjestää jäsenistölleen useita tapahtumia pitkin vuotta. Tapahtumiin kuuluu mm. supersuosittu Oktoberfest, aina täyden kahvihuoneellisen vetävä sushi-ilta sekä keväisin järjestettävä legendaarinen risteily. SKÄL-päivät ovat jokavuotinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen kääntäjäopiskelijat ympäri Suomea. Kääntöpiiri on perinteisesti lähettänyt edustajansa myös näille päiville.

Jokavuotisia Kääntöpiirin tapahtumia ovat muun muassa

Tapahtumien lisäksi Kääntöpiiri valvoo opiskelijoiden etuja sekä pitää tiiviisti yhteyttä Monikielisen käännösviestinnän henkilökuntaan. Yhteistyötä on tehty myös akavalaisen KAJ:n (Käännösalan asiantuntijat) kanssa, ja SKTL:n (Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto) sääntömääräisiin kokouksiin Kääntöpiiri on perinteisesti järjestänyt kahvituksen. Ainejärjestömme pyrkii tarjoamaan opiskelijabileiden lisäksi mahdollisimman paljon työelämään liittyviä tapahtumia.

Signumin alakerran kahvihuone eli Kaffila on kaikkien Kääntöpiirin jäsenten käytettävissä. Siellä jäsenemme voivat viettää aikaa luentojen välissä, juoda kahvia tai teetä sekä jutella muiden kielten ainejärjestöjen opiskelijoiden kanssa.

(Miten toimimme)

Kääntöpiirin jäsenet valitsevat yleiskokouksessa hallituksen, joka hoitaa käytännön tehtävät ja edunvalvonnan. Yleiskokouksia järjestetään kaksi vuodessa (syys- ja kevätkokous), ja niihin ovat tervetulleita kaikki.

Hallitukseen kuuluvat pakollisina jäseninä puheenjohtaja, sihteeri, tiedottaja ja taloudenhoitaja, mutta myös tapahtuma-, kulttuuri-, hankinta- ja ympäristövastaava sekä koulutuspoliittinen vastaava ovat tärkeässä roolissa yhdistyksen toiminnan kannalta. Hallitus kokoustaa kerran viikossa, ja kokousten pöytäkirjat lähetetään jäsenistömme sähköpostilistalle sekä ripustetaan Kääntöpiirin ilmoitustaululle Signumin kahvihuoneella. Myös hallituksen kokouksiin ovat jäsenemme lämpimästi tervetulleita.

Kääntöpiirin jäsenistön sähköpostilista on kaatis[at]lists.utu.fi, jonka lisäksi järjestö tiedottaa tekemisistään niin Facebookissa kuin Instagramissa. Lähetä sähköpostia joko hallituksen sähköpostilistalle (kaantopiiri[at]utu.fi) tai tiedottajallemme, jos haluat sähköpostisi lisättävän kaatis-listalle!

Kääntöpiirin hallitus päivystää Meet and Greet -tapahtumassa joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona Signumin kahvihuoneella klo 13.45-14.15. Meet and Greetissä on mahdollista ostaa Kääntöpiirin upeita haalarimerkkejä, liittyä jäseneksi tai tulla muuten vaan juttelemaan hallituksen jäsenten kanssa ja kuulla lisää Kääntöpiirin toiminnasta.

(Liity mukaan!)

Joko innostuit? Katso liittymisohjeet: